понеділок, 05 березня 2012 12:03

Українські олігархи створили менше робочих місць, ніж іноземці - Пилипишин

Українські олігархи створили менше робочих місць, ніж іноземці - Пилипишин

Близько 75% активів в Україні перебувають у руках олігархів. Проте минулого року надходження до державного бюджету від найзаможніших підприємців становили лише 30%.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив колишній голова Шевченківського району Києва Віктор Пилипишин, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Можемо багато говорити про законодавство, про його зміни, але поки зберігатиметься така ситуація, говорити про економічне покращення буде зарано. Якщо ці люди мають своє лобі в парламенті, куди в такому випадку йти силовим структурам та податковим органам за наповненням бюджету? Звісно, вони підуть до малого та середнього бізнесу", - сказав Пилипишин.

За його словами, потрібно чітко окреслити критерії, за якими визначатимуть середній бізнес в Україні.

"Реально про середній бізнес у нас ніхто не говорить. Якщо прибуток у кілька мільйонів гривень, 10 людей працюють, то це малий чи середній бізнес? Насправді, середній бізнес у нас існує, це моя точка зору", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Заборона ввезення білоруських продуктів - частина "торгової війни" з Росією

На думку Пилипишина, при визначенні середнього бізнесу треба виходити не з кількості працівників або з обороту, а з видатків.

"Ми можемо глянути, за ким рахуються найдорожчі машини, чиї родичі більше за всіх літають за кордон, хто купує найдорожчі товари в країні. Це високопоставлені чиновники, їх родичі, правоохоронці, судові працівники та податківці. Це дуже легко перевірити, якщо підняти дані про перетинання кордону та покупки", - наголосив він.

Пилипишин висловив упевненість, що цю ситуацію не змінити тільки коригуванням закону.

"Маємо зрозуміти, що малий та середній бізнес створює робочі місця в країні, силу держави. Бо наші олігархи сьогодні створили приблизно 5 мільйонів робочих місць,а за кордоном працює 6 мільйонів українців. Виходить, що наші рідні олігархи, маючи у розпорядженні всю країну, створили менше робочих місці, ніж чужі олігархи за кордоном", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Українські олігархи створили менше робочих місць, ніж іноземці - Пилипишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути