Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 19:35

Українка розповіла, скільки заробила на коронавірусі в Польщі

Українка розповіла, скільки заробила на коронавірусі в Польщі
Вид із вікна хостелу. Серед туристів це популярне місце. Останній раз туристів приймали у липні минулого року Фото: Тетяна Баранова

Тетяна Баранова із чоловіком шість років тому переїхали до Вроцлава. Родина має свій хостел, де приймали туристів. Але через коронавірус та пандемію думали, що втратять бізнес Однак навпаки, вдалося заробити. Цього разу на тих, хто мав відбувати карантин.

"Колись ми мали туристичну базу у Сєдово на Донеччині. Коли почалась війна, вирішили переїхати. Тут довго не могли знайти, чим зайнятися. Врешті вирішили, що відкриємо хостел. Вклали в ньоо близько 70 тисяч доларів. Це всі заощадження, що мали. Спершу справи йшли добре. Ми мали кілька багатомісних та двомісних кімнат. Туристи їхали. До того ж хостелом користувались заробітчани та студенти. В квітні 2020 не стало ні тих ні інших. При цьому потрібно було платити комунальні, оплачувати роботу персоналу. На кілька місяців пішли у відпустку. Ще кілька оплатила Польща. Але на початку літа зрозуміли, що так справа не буде йти. І ми переобладнали кімнати на кімнати під карантин", - розповідає Тетяна.

Багатомісні кімнати переобладнали на двомісні. Перегородки зробили гіпсокартоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зарплати заробітчан перестали зростати" - експерт розповів про реальні заробітки за кордоном

"Почали брати людей на карантин. Спочатку він був 2 тижні. Потім змінилося на 10 днів. В одну кімнату брали людей, які приїхали одночасно", - розповідає українка.

День перебування у кімнаті зі спільною ванною та туалетом коштує 200 гривень. В кімнаті з індивідуальним душем та туалетом – 350 гривень.

"Із чоловіком також готували пакети з їжею для тих, хто відбуває карантин. Заробітки не такі великі, як були, коли ми були хостелом. Збільшились витрати. Якщо раніше постояльці приходили лише ночувати, то зараз майже цілодобово почали використовувати світло, воду. Ми порахували, що якщо раніше дохід був половина з добової плати, то тепер не більше 35 %. Але головна перевага, в тому, що ми працювали. Наприклад, наші партнери були змушені закрити свій бізнес. Вони мали готель у Вроцлаві, котрий приймав людей, які приїздили у відрядження. А тут готелі вже більше як пів року не працюють", - додає українка.

Місяць тому Польща відмовилась приймати українські тести на коронавірус. Тому, всі громадяни, які приїздлять на роботу чи з інших причин, мусять здати тест у Польщі або пройти 10 денний карантин. Тому останнім часом стало популярне житло на карантин. Здають таке переважно українці. І коштує ліжко- місце від 188 до 525 гривень на день. Тест на коронавірус обійлеться українцям у 1000-1200 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, скільки заробила на коронавірусі в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути