Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2016 12:42

Українці зможуть офіційно працювати в Ізраїлі

Українці зможуть офіційно працювати в Ізраїлі

Уряд прийняв розпорядження, яке передбачає підписання угоди "Про тимчасове працевлаштування українських працівників у окремих галузях ринку праці держави Ізраїль". Документ опублікований на офіційному сайті Кабміну. З боку України поставити підпис під угодою доручено міністру соціальної політики Павлу Розенко.

Про повідомляє UBR.

"Представники фірм з підбору персоналу стверджують, що українці можуть влаштуватися в ізраїльські компанії і зараз. Для цього їм потрібно відкрити спеціальну робочу візу В1. Посередники беруть за пошук вакансії і допомогу в оформленні документів $1,3-1,5 тис. За ці гроші "агенти" пропонують роботу із зарплатою $1-1,1тис. в місяць", - йдеться у повідомленні.

Найбільше вакансій для представників робітничих професій - будівельників, водіїв, охоронців. Для жінок доступна робота доглядальниць, перукарів, нянь та ін.

Більшість компаній виставляють досить жорсткий графік - по 9 годин на день 6 днів в тиждень.

Серед фахівців з вищою освітою більше шансів працевлаштуватися в Ізраїлі у лікарів і IT-шників, які можуть розраховувати на зарплати до $4-5 тис. на місяць і більше.

Але цілком можливо, що після ратифікації угоди, Ізраїль буде виділяти квоти на робочі місця для українців на державному рівні. Не виключено, що нашим українським кадровикам надійдуть масові замовлення на підбір будівельників і сільськогосподарських робітників.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть офіційно працювати в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути