четвер, 22 жовтня 2020 14:47

Українці масово виїжджають на заробітки

Українці масово виїжджають на заробітки
У вересні 2020 року польський Фонд соціального страхування зафіксував рекордну кількість іноземних заробітчан. Фото: unsplash.com

У вересні 2020 року польський Фонд соціального страхування зафіксував рекордну кількість іноземних заробітчан — майже 700 тис. З них 507 тис. - громадяни України.

За останніми даними, найбільша кількість іноземців, які зверталися до соцзахисту, це українці. На другому місці - жителі Білорусі, 46,2 тис. На третьому - громадяни Грузії, 11,1 тис. З усієї кількості іноземців, які отримували поліс соцстрахування протягом останніх 16 років, 75% - саме українці, повідомляє bankier.pl.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС хочуть покращити умови працевлаштування сезонних працівників

За словами керівниці Фонду соціального страхування (ZUS) Гертруди Ушчинської, через пандемію коронавірусу від березня кількість зареєстрованих заробітчан скоротилася на 10%. Але після відкриття кордону в червні почала стрімко зростати. Порівняно з лютим поточного року їх стало на 19 тис. більше.

409 тис. іноземців, зареєстрованих в ZUS на кінець вересня 2020 року, є працівниками підприємств чи компаній. 21,5 тис. ведуть власний бізнес.

Від початку карантину з'явилося ще більше українців, які хочуть працювати в Польщі. За підрахунками агенцій праці, кількість охочих поїхати на заробітки зросла на 17%.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово виїжджають на заробітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути