Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 21:10

Українцям пообіцяли дешеві та якісні овочі: умови

Українцям пообіцяли дешеві та якісні овочі: умови
Реалізація цільової програми дозволить забезпечити потреби держави в овочах високої якості та продуктах їхньої переробки. Фото: pexels.com

В Україні потрібно створити організаційно-економічні умови для ефективного розвитку галузі овочівництва. Тоді населення вдасться забезпечити якісною та дешевою продукцією, розповів Gazeta.ua Тарас Висоцький, заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Мінекономіки, зацікавленим центральним органам виконавчої влади та Національній академії аграрних наук у тримісячний строк доручили розробити і подати державну цільову програму розвитку овочівництва до 2025 року на затвердження Кабміну. Вона буде розрахована на сільськогосподарських товаровиробників, які вирощують овочі. Це як малі, так і середні фермерські господарства. Очікуємо, що частка сімейних фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів у валовому виробництві зросте до 30%. Реалізація програми дозволить забезпечити потреби держави в овочах високої якості та продуктах їхньої переробки. Собівартість овочів вдасться зменшити на 20-30%", - говорить Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці переплачують за вітчизняні овочі

Додає, що в галузь вдасться залучити не менше $100 млн прямих іноземних інвестицій. Це дозволить створити нові робочі місця для 55 тис. працівників. Стимулювати розвиток вітчизняного машинобудування і підприємств переробної галузі.

"Прогнозуємо зменшення обсягів імпорту овочів. Водночас збільшення поставок вітчизняної продукції за кордон до 300 тисяч тонн", - підсумував заступник міністра.

Уряд на засіданні 21 жовтня ухвалив Концепцію державної цільової програми розвитку овочівництва до 2025 року. У Кабміні пояснюють, що програма дозволить забезпечити населення високоякісною, доступною за ціною продукцією, збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом овочів.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли дешеві та якісні овочі: умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути