середа, 10 липня 2013 19:27

Україна сподівається переконати Митний союз відмовитися від запровадження мит - уповноважений Кабміну

Україна сподівається переконати Митний союз відмовитися від запровадження мит - уповноважений Кабміну

Україна в дискусіях і консультаціях з Євразійською економічною комісією (ЄЕК) готова відстоювати інтереси вітчизняних товаровиробників, домагаючись відмови від планів введення мит на імпорт української продукції до Митного союзу РФ, Білорусі і Казахстану, зазначив урядовий уповноважений України з питань співпраці з РФ, СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян.

"Ми вже сьогодні приступили до вивчення цих питань і зв'яжемося з Євразійською економічною комісією для того щоб не допустити цих заходів. Також аналогічна робота буде проведена і по лінії СОТ (Світової організації торгівлі)", - цитує його слова прес-служба Мінекономрозвитку в середу.

Як повідомлялося, після введення Києвом у квітні цього року спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів Росія 9 липня рамках механізмів СОТ повідомила про плани введення відповідних мит на імпорт з України шоколаду і шоколадних виробів (EUR0, 1 за кг), флоат-скла (15 %) і вугілля (54%). Москва оцінила збиток від введених мит на імпорт автомобілів в $ 36120000 щорічно. Відповідні мита на шоколад і шоколадних виробів повинно принести їй $ 13,4 млн., флоат-скла - $3,08, вугілля - $ 19,49 млн.

Ці санкції у Москва планує ввести після узгодження з країнами Митного союзу Казахстаном і Білорусією.

В.Мунтіян підкреслив, крім намірів остаточних рішень щодо підвищення ставок мит з боку Митного союзу не приймалося. Він підкреслив, що прийняття антидемпінгових, компенсаційних і спеціальних заходів - це завжди питання переговорів, консультацій і дискусій, тому питання можливого застосування Митним союзом таких заходів по відношенню до української продукції також обговорюватися з українською стороною.

"Як тільки буде ухвалено рішення, якщо воно буде прийнято (невідомо, чи проголосує за це Комісія, - там є представники трьох країн), тоді з українською стороною повинні провести консультації. У нас підписаний меморандум у сфері торговельних відносин із Євразійською економічною комісією", - сказав урядовий уповноважений.

Зараз ви читаєте новину «Україна сподівається переконати Митний союз відмовитися від запровадження мит - уповноважений Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути