пʼятниця, 04 травня 2012 10:41

Україна і Казахстан підписали угоду про спільне виробництво БТР-4

Україна і Казахстан підписали угоду про спільне виробництво БТР-4
Всього буде вироблено 100 машин БТР-4. Фото: morozov.com.ua

Українська державна компанія "Укроборонпром" і казахстанська "Казахстан інжиніринг" підписали 3 травня в Астані (Казахстан) угоду про спільне виробництво бронетранспортера БТР-4.

Про це повідомляє прес-служба українського підприємства.

"Наприкінці 2011 року ми підписали договір про спільну діяльність в галузі ремонту важкої бронетехніки на потужностях компанії "Сімей інжиніринг". Сьогодні ж ми перейшли на більш високий рівень - виробництво новітньої української розробки - БТР-4", - підкреслив генеральний директор "Укроборонпрому" Дмитро Перегудов.

"Всього буде вироблено 100 машин: 10 з них у поточному році, а 90 - в наступному. Загальна сума угоди - близько 150 мільйонів доларів", - додав він.

На його думку, вихід на новий - казахстанський - ринок дозволить Україні розширити присутність в регіоні, зокрема на ринку Росії.

Перегудов не виключив, що в найближчому майбутньому може бути підписаний договір про постачання БТР-4 ще в одну країну. Він зазначив, що Україна посідає третє місце в світі по виробництву бронетехніки.

Президент "Казахстан інжиніринг" Болат Смагулов заявив, що Україна і Казахстан вийшли на більш високий рівень двосторонньої кооперації. За його словами, Україна забезпечить поставку технологічних ліній і комплектуючих для спільного виробництва БТР-4, а також навчання персоналу.

"Ми зацікавлені в розвитку нових спільних проектів, зокрема, з виробництва великокаліберних снарядів, засобів навігації та в інших сферах оборонно-промислового комплексу. України пропонує зручні технологічні рішення і конкурентну цінову політику. Тому двостороннє співробітництво між нашими країнами має серйозні перспективи", - підкреслив Смагулов.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Казахстан підписали угоду про спільне виробництво БТР-4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути