середа, 29 травня 2013 13:12

Україна хоче обмежити імпорт аміачної селітри з Росії

Україна хоче обмежити імпорт аміачної селітри з Росії
Імпорт аміачної селітри з Росії можуть обмежити. Фото: inukr.net

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про порушення і перегляд антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з Російської Федерації у зв'язку із закінченням строку їх застосування.

Про це йшлося на засіданні комісії 24 травня в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, передає "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу міністерства.

Рішення прийнято за результатами розгляду вимоги вітчизняних підприємств ВАТ "Азот", ВАТ "Рівнеазот", ЗАТ "Сєверодонецьке об'єднання "Азот" і ВАТ "Концерн "Стирол".

На думку комісії, вимога українських підприємств містило досить обгрунтованої інформації про те, що в разі припинення дії антидемпінгових заходів продовжиться імпорт в Україну аміачної селітри походженням з Росії за демпінговими цінами. Це завдасть шкоди національному товаровиробнику.

Буде проведено аналіз та перевірка інформації, отриманої в рамках проведення перегляду від експортерів, імпортерів, національного товаровиробника, а також органів виконавчої влади. Після цього комісія визначить, потребують антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну аміачної селітри походженням з Росії в продовження або відміну.

Нагадаємо, дія остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну аміачної селітри походженням з Росії завершується 28 червня 2013 - через п'ять років з дня їх застосування.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче обмежити імпорт аміачної селітри з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути