вівторок, 29 січня 2013 14:34

У Присяжнюка пообіцяли українцям більше молока

У Присяжнюка пообіцяли українцям більше молока
Фото: obozrevatel.com

Виробництво молока в Україні у 2013 році планується збільшити на 3,2% порівняно з минулим роком.

Про це повідомив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя.

"У минулому році нам вдалося стабілізувати виробництво молока в Україні, й ці позитивні тенденції будуть збережені в 2013 році. Ми прогнозуємо виробництво молока в обсязі 11,75 мільйона тонн, що забезпечить споживання молока на душу населення на рівні 217,3 кілограма", - цитує слова Геті прес-служба Мінагрополітики.

Він додав також, що, відповідно до прогнозу, імпорт молочної продукції зменшиться майже на 21,5%, а експорт зросте на 17,4%.

Мінагрополітики запевнило, що збільшення виробництва молока буде досягнуто здебільшого за рахунок покращення технологій виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах та, як наслідок, зростання надоїв на фоні стабілізації чисельності поголів'я корів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Покращення" не зупинити: Дефіцит платіжного балансу виріс на 70%

Гетя також додав, що завдяки державним програмам виробники молока продовжують реалізовувати проекти будівництва й реконструкції молочних ферм та комплексів. Так, у 2013 році, відповідно до даних регіонів, планується ввести в експлуатацію 167 таких ферм та комплексів.

Крім того, в поточному році буде продовжена дія програм підтримки одноосібних господарств за збережений молодняк великої рогатої худоби та компенсації сімейним фермам вартості мобільних доїльних установок, зазначили в Мінагрополітики.

Зараз ви читаєте новину «У Присяжнюка пообіцяли українцям більше молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути