середа, 28 грудня 2011 12:41

У Арбузова й Азарова може бути конфлікт інтересів через МВФ - експерт

У Арбузова й Азарова може бути конфлікт інтересів через МВФ - експерт

У питанні про необхідність отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) є конфлікт інтересів глави Національного банку України (НБУ) Сергія Арбузова та прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Таку думку висловив виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Дмитро Боярчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Розрізненість - у сферах відповідальності. Пан Арбузов, як прописано у статуті Національного банку, відповідає за стабільність національної валюти. А для цього потрібена і присутність МВФ, і приплив валюти. Відповідальність пана Азарова і пана Тігіпка полягає у соціальній політиці. Тобто якщо підніматимуться тарифи, вони будуть одними з тих, кого звинуватять у цьому. Можна сказати, що тут є певний конфлікт інтересів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні долар подорожчав на 1 копійку, курс євро набрав 2 копійки

Боярчук також вважає, що загострення фінансової кризи у світі не перешкодить отриманню Україною чергового траншу кредиту МВФ.

"Дійсно, проблемних держав зараз стає все більше і більше. Але у нас з МВФ підписаний контракт. А для іноземців це закон, вони не можуть його не виконувати. Тобто ми підписали договір про те, що отримаємо кредит у понад 15 мільярдів доларів, якщо виконаємо певні умови. Думаю, ці гроші вже зарезервовані у фондах МВФ. Тим більше, що частина грошей з цих 15 мільярдів доларів до нас вже надійшла, і це не така велика сума для МВФ", - зазначив експерт.

За його словами, основною перешкодою цьому все ще залишається проблема підвищення тарифів на газ для населення.

Зараз ви читаєте новину «У Арбузова й Азарова може бути конфлікт інтересів через МВФ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути