середа, 25 вересня 2013 15:20

Торгівля між Україною та Росією впала майже на 20%

Торгівля між Україною та Росією впала майже на 20%
Українсько-російський товарообіг скоротився. Фото: telegraf.com.ua

Товарообіг між Україною та Російською Федерацією за 8 місяців поточного року скоротився приблизно на 19%.

Про це було повідомлено сьогодні під час зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова і голови уряду РФ Дмитра Медведєва в Астані, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Сторони домовилися надати взаємній торгівлі нової динаміки і відновити об'єми товарообігу на рівні попередніх років", - сказано у повідомленні.

Азаров і Медведєв домовилися, що до засідання Міжурядового комітету з економічних питань, який відбудеться 15 жовтня, це питання буде детально обговорено у рамках підкомітетів, експертів високого рівня.

"У тому числі, будуть проаналізовані існуючі у двосторонній торгівлі обмеження, зокрема у трубній продукції, колісних парах, коксі, автомобілях. У результаті будуть розроблені відповідні пропозиції щодо шляхів врегулювання цих протиріч", - зазначено у повідомленні.

Варто зазначити, що у РФ раніше заявляли, що торговельні відносини з Україною погіршаться через підписання Києвом угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Водночас Україна досягає певних успіхів у торгівлі з ЄС. Так, у І півріччі 2013 року негативне сальдо торгівлі товарами з Європейським Союзом зменшилося на $417,3 млн до $3 млрд 905,6 млн.

А сьогодні стало відомо, що Україна в поточному маркетинговому році стала найбільшим постачальником м'якої пшениці в країни Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Торгівля між Україною та Росією впала майже на 20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути