Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 13:30

Топменеджера Нафтогазу планують звільнити: подробиці

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко отримав формальне попередження, що його посаду планують скоротити. А тому через 2 місяці можуть звільнити.

"Найбільш логічне пояснення, чому мене звільняють - зараз не є пріоритетом боротьба проти російської агресії, зокрема ефективний захист інтересів України у відносинах із Газпромом. Так само не є пріоритетом боротьба з корупцією, зокрема з її причинами в газовому секторі. Виходить, є інші пріоритети, які, на жаль, стали бар'єром на шляху зближення з Європою, зміни правил всередині країни на європейські, примушення Росії грати за цивілізованими правилами по відношенню до України", - написав Вітренко у Facebook.

Він нагадав, що представляв Нафтогаз у Стокгольмському арбітражі, де відбили вимоги Газпрому на суму понад $80 млрд. Крім того, вдалося отримати компенсацію у розмірі $5 млрд. Також заговорив про контракт на транзит із зобов'язанням "качай або плати" для російського монополіста.

Автор: facebook.com/Юрій-Вітренко
  Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко повідомив новину, що його можуть звільнити у Facebook.
Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко повідомив новину, що його можуть звільнити у Facebook.

"Останньою краплею", мабуть, став підготовлений нами детальний аналіз можливостей за моїм напрямком заробити для України більш як $17 мільярдів, при цьому очевидно всупереч інтересам Газпрому і Кремля. Також деяких зацікавлених сторін в Україні, яким не потрібні відповідні зміни", - написав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контракт із Коболєвим знову продовжили

Вітренко розкритикував дії голови Нафтогазу Андрія Коболєва.

"Коболєву Кабмін, знову без жодного конкурсу, продовжив контракт на 4 роки. І тепер Коболєв фактично звільняє мене. Він - частина системи влади. Намагається приховувати незручну правду і маніпулювати даними, розправлятися з неугодними", - пояснив Вітренко.

1 квітня пост директора з інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз" залишив Андрій Фаворов. Крім того, він припинив тимчасово здійснювати повноваження генерального директора АТ "Укргазвидобування".

Зараз ви читаєте новину «Топменеджера Нафтогазу планують звільнити: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути