Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2020 17:04

"Таврія" буде розвивати крафтове виноградарство

"Таврія" буде розвивати крафтове виноградарство
Ручна обробка лози і збір винограду - це не утопія, а новини від Будинку марочних коньяків "Таврія", який з 2020 року змінює модель виноградарства

Тепер, на замовлення заводу, невеликі господарства і приватні аграрії будуть вирощувати виноград без використання промислової обробки. "Таврія", зі свого боку, надає партнерам підтримку досвідчених агрономів, консультації авторитетних європейських виноградарів, контролює якість, викуповує вирощений урожай винограду.

Сontract growing/farming* (з англ. – підрядне землеробство) – це угода між покупцем і невеликими фермерськими господарствами, що займаються вирощуванням культур з використанням ощадливих методів і технологій агрономії.

Покупець вказує необхідну кількість і ціну, а фермер погоджується поставити її в майбутньому. Контрактне виноградарство досить популярний тренд в світовому крафтовому виноробстві, в основі якого – лімітований обсяг партій, авторські рецептури і ручне виробництво.

В Європі ця модель добре зарекомендувала себе, оскільки передбачає більш дбайливу роботу з лозою і ручне збирання врожаю, – повідомляє Delo.UA.

Рішення про перехід на contract growing прийнято внаслідок значного зростання продажів крафтових і марочних коньяків – в першому кварталі 2020 року продажі цієї продукції виросли в два рази в порівнянні з аналогічним періодом 2019. Загальні продажі Будинку марочних коньяків "Таврія" за 1-й квартал 2020 року виросли на 34% (в декалітрах).

"Сьогодні в Україні багато невеликих аграрних господарств, які дбайливо, з великим теплом обробляють виноград, піклуючись про кожний кущ. Використання подібної моделі партнерства гарантує нам наявність винограду, необхідного для створення наших напоїв. А невеликі виноградники, в свою чергу, отримують в нашій особі надійного покупця і партнера", – пояснює генеральний директор ДМК "Таврія" Андрій Сердюк.

Дім марочних коньяків "Таврія" – одне з ключових виноробних підприємств України. Коньяки "Таврія" виробляються за класичною технологією з дистиляцією спиртів в апаратах шарантського типу, витримуються в 6 500 дубових бочках. Експортні ринки компанії: Естонія, Литва, Німеччина, Ізраїль, Китай, Білорусь, Канада, Нігерія. ДМК "Таврія" першим в Україні випустив на ринок крафтові коньяки та вина.

Зараз ви читаєте новину «"Таврія" буде розвивати крафтове виноградарство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути