пʼятниця, 27 липня 2012 11:46

Вільна торгівля з СНД даватиме Україні 9,4 мільярда щороку - документ

Вільна торгівля з СНД даватиме Україні 9,4 мільярда щороку - документ
Вільна торгівля з СНД дасть Україні додатковий приріст ВВП у 2,5% - документ. Фото: svit24.net

Додатковий приріст доходів державного бюджету завдяки вступу України до Зони вільної торгівлі (ЗВТ) з СНД може становити біля 9,4 млрд грн на рік.

Про це йдеться у фінансово-економічному обгрунтуванні до проект Закону про ратифікацію Договору про зону вільної торгівлі, опублікованому на сайті Верховної Ради.

У документі зазначено, що в результаті проведених розрахунків в розрізі основних видів економічної діяльності після набрання чинності Договором про зону вільної торгівлі держав-учасниць СНД можна очікувати на додаткове зростання обсягів випуску сільського господарства - на 3,86 %, харчової промисловості - на 3,36 %, легкої промисловості - на 3,11%, металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів - на 4,2 %, хімічної та нафтохімічної промисловості - на 4,75%, машинобудування - на 7,19 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна придумала, як не постраждати від вступу Росії до СОТ

У законопроекті спрогнозовано, що збільшення обсягів випуску у всіх ключових видах економічної діяльності у разі створення зони вільної торгівлі позначиться на діяльності сфери послуг. Так, торгівля додатково отримає 3,01 % обсягу випуску галузі, транспорт - 2,87%.

"В цілому по національній економіці після набрання чинності Договором про зону вільної торгівлі СНД очікується позитивний вплив на рівні близько 3-3,5 % обсягу випуску в цілому, ВВП - на рівні 2,5%", - підкреслено в документі.

"Таким чином, виходячи з вищенаведеного, приріст лише одного інтегрального показника - валового внутрішнього продукту становитиме біля 37,5 млрд грн", - додано в законопроекті.

Зараз ви читаєте новину «Вільна торгівля з СНД даватиме Україні 9,4 мільярда щороку - документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути