субота, 29 квітня 2017 10:32

Супермаркети не виплатили 203 млн штрафів

Супермаркети не виплатили 203 млн штрафів
Через картельну змову подорожчали продукти. Фото:aisberg.com

"Супермаркети не заплатили навіть і гривні з призначених їм 203,6 мільйонів штрафів. Це їх принципова позиція. Кажуть: "Ми не платили й платити нікому не будемо. Платить тільки слабкий", — говорить генеральний директор асоціації торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

29 квітня 2015 року Антимонопольний комітет визнав 14 торговельних мереж, серед яких "АТБ", "Сільпо", "Ашан", "Велика кишеня", "Метро", "Білла" та інші винними у картельній змові. Через це продукти харчування у 2010-2011 роках подорожчала на третину. Суди тривали три роки, але так нічим і не закінчились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набула чинності постанова, яка скасувала абонплату за газ

"Суд першої інстанції виграв тільки "Ашан". Одне з пояснень, чому він виграв, — "Ашан" не підписував договір з компанією, що займалася моніторингом цін. У них це був один з доводів, що вони навіть не мали доступу до цінового моніторингу. Всі інші програли суд у першій інстанції, ніхто не заплатив жодної копійки. Рішення оскаржувались в судах першої інстанції, а згодом і в апеляційних. Частина юридичних осіб уже фактично неплатоспроможна. З них нічого взяти не можна", — додав Дорошенко.

Антимонопольний комітет розслідував подорожчання гречки. Погрожував оштрафувати виробників, але згодом сказав, що ціна на гречку оправдана.

Зараз ви читаєте новину «Супермаркети не виплатили 203 млн штрафів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути