Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2013 15:27

Суд вирішив стягнути з "АероСвіту" більше $2 мільйонів на користь "Шереметьєво"

Суд вирішив стягнути з "АероСвіту" більше $2 мільйонів на користь "Шереметьєво"
Фото: wz.lviv.ua

Арбітражний суд Москви 19 лютого задовольнили позов ЗАТ "ТЗК Шереметьєво" про стягнення з ПрАТ "Авіакомпанія АероСвіт" понад $2,2 млн за паливо.

Суд вирішив стягнути $ 2,1 млн основного боргу і $ 68 тис. неустойки.

У матеріалах справи зазначено, що на попередньому засіданні суд за клопотанням позивача збільшив розмір вимог з $1,4 млн до $2,1 млн.

У документах також йдеться, що Арбітражний суд Москви 17 січня відмовив ЗАТ "ТЗК Шереметьєво" в задоволенні клопотання про забезпечення позову у вигляді арешту грошових коштів ПрАТ "Авіакомпанія АероСвіт" у розмірі $1,42 млн, у тому числі $1,4 млн - основний борг .

ЗАТ "ТЗК Шереметьєво" також просило здійснити арешт грошових коштів, які "перебувають або надійдуть у майбутньому на інші розрахункові рахунки" АероСвіту".

Клопотання про забезпечення позову було мотивовано тим, що у відношенні відповідача порушено справу про банкрутство в Господарському суді Київської області та відповідач перебуває у скрутному фінансовому становищі.

Суд, розглянувши заяву та подані документи, "вважає його, що не підлягає задоволенню, оскільки заявник документально не підтвердив, що неприйняття цих заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання судового акта, а також заподіяти заявникові значний збиток", говориться у визначенні.

Нагадаємо, "АероСвіт" у заяві про порушення справи про банкрутство повідомив, що на 27 грудня 2012 року його заборгованість перед кредиторами, яка не оспорюється, становить 4,27 млрд грн, тоді як загальна балансова вартість активів компанії на 30 вересня становила 1,47 млрд грн.

Київський апеляційний госпсуд за позовом Бориспільської податкової держінспекції в лютому цього року скасував рішення Господарського суду Київської області про початок провадження у справі про банкрутство "АероСвіту" і введення мораторію на задоволення вимог кредиторів. Інспекція пояснювала свої дії необхідністю попередження безпідставної ліквідації платника податків.

"АероСвіт" заснований 1994 року, базується в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). До почалося в кінці 2012 року кризи компанія оперувала флотом у складі 28 повітряних суден: 8 далекомагістральних Boeing-767 і 20 середньомагістральних Boeing-737.

Зараз ви читаєте новину «Суд вирішив стягнути з "АероСвіту" більше $2 мільйонів на користь "Шереметьєво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути