понеділок, 21 лютого 2022 13:04

Вартість троянд в Україні перед 8 березня оновить рекорд. Які причиини

Вартість троянд в Україні перед 8 березня оновить рекорд. Зростання ціни на День святого Валентина шокувало покупців, але це тільки початок, вважають експерти.

"Зростання цін на енергоносії, труднощі з морськими перевезеннями й перехід на авіаційну логістику тягнуть угору вартість троянд у Європі, а попит цього року значно вищий за попередній", - розповідає в коментарі Gazeta.ua директор G.R. Agro Генадій Опришко.

За його словами, Qatar Airways та International Airlines Group запустили додаткові чартерні рейси з Еквадору й Колумбії, щоб компенсувати додатковий попит на квіти в Європі. Водночас найбільший експортер троянд у Європу зараз - Кенія.

Зростання постачань уже становить 23% в порівнянні з продажами аналогічного періоду.

"Український ринок - це окрема історія з унікальним ціноутворенням. Нагадаю, 2021 року Україна запровадила спеціальне 56 відсотків мита на імпорт зрізаних троянд. Сюди ж потрібно додати зростання цін на газ і в результаті отримаємо троянди за цінами, яких ми ще не бачили", - вважає Опришко.

 

За минулі три роки постачання троянд в Україну зросло на 70%. Улітку 2021-го запровадили спеціальне мито 56%, що значно підвищило вартість цих квітів у роздрібній торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «Вартість троянд в Україні перед 8 березня оновить рекорд. Які причиини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути