Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2016 11:04

Стало відомо, наскільки подешевшає гречка

Стало відомо, наскільки подешевшає гречка

Через врожай гречки на 30% більше, ніж торік, її ціну знизять до 24 грн за кг, прогнозують аналітики інформаційної компанії "ПроАгро".

Про це повідомляє UBR.

"У вартість гречки заклали велику спекулятивну складову. Новий урожай знизить розцінки у роздрібі до 24-25 гривень за кілограм", - сказав фахівець-аналітик "ПроАгро" Ярослав Левицький.

За словами аналітика, урожай гречки зросте за рахунок розширення посівних площ до 150 тис. га і високої врожайності, аніж торік. Це призведе до скорочення імпорту і знизить внутрішні ціни на гречку до 12 тис. грн/т після завершення збиральної кампанії із поступовим її збільшенням протягом сезону максимально до 14-15 тис. грн/т, зазначає Ярослав Левицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб подорожчає до 10 гривень

Інші крупи якщо і подорожчають, то незначно, вважає експерт.

"Ціни не мають бути вищими, ніж минулого року. Наприклад, гороху ми зібрали вдвічі більше, є суттєве зростання врожаю рису. Інші крупи для населення не такий "фетиш" як гречка. Хіба що рис, але його завжди можна завезти. І є великий розкид за цінами: можна ввозити і дешевий і дорогий товар", - розповів Левицький.

За його словами, причин для зниження цін також немає. Як правило, виробники круп продають свій товар на межі рентабельності, що обумовлено обмеженим споживанням всередині країни і незначною часткою експорту.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, наскільки подешевшає гречка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути