четвер, 01 березня 2018 12:57

Повідомили, чому Нафтогаз не отримає російського газу

Повідомили, чому Нафтогаз не отримає російського газу
У Газпромі не заперечують, що дійсно отримали кошти від Нафтогазу в оплату березневих поставок газу. Фото: Радіо Свобода

В українському Нафтогазі здивовані рішенням Газпрому повернути передоплату за газ.

"Нафтогаз оплатив рахунок, виставлений у рамках рішення Стокгольмського арбітражу. Відмову Газпрому від поставки газу і повернення коштів у компанії розцінюють як порушення договору і невиконання рішення арбітражу", - заявив глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, повідомили у прес-службі НАК.

У Газпромі не заперечують, що дійсно отримали кошти від Нафтогазу в оплату березневих поставок газу.

"Зараз не узгоджена додаткова угода до діючого контракту з НАК "Нафтогаз" на поставку газу, яка необхідна для початку поставок. Тому в цій ситуації ми повернули в повному обсязі суму, що надійшла від Нафтогазу. Очевидно, що поставки газу з 1 березня для НАК "Нафтогаз" здійснюватися не будуть", - повідомив заступник голови правління компанії ПАТ "Газпром" Олександр Медведєв, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Нафтогазі" повідомили, на що витратять виграні мільярди

НАК "Нафтогаз" з кінця 2015 року не постачав газ з Росії.

За рішенням Стокгольмського арбітражу Україна зобов'язана відновити постачання мінімальних обсягів газу з Росії відповідно до положення контракту "бери або плати".

"Ми купуємо газ тому, що виконуємо рішення арбітражу. Не поставляючи передплачений газ, Газпром перешкоджає виконанню зобов'язань Нафтогазу із закупівлі мінімальних контрактних обсягів", - наголосив Коболєв.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, чому Нафтогаз не отримає російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути