неділя, 13 травня 2018 04:00

ЗМІ: США планують ввести санкції проти українських чиновників

ЗМІ: США планують ввести санкції проти українських чиновників
США можуть ввести санкції проти України. Фото: Уніан

У Сполучених Штатах обговорюють санкції проти українських чиновників.

У Вашингтоні останнім часом точаться розмови про санкції проти чиновників, які гальмують реформи. Наразі є підстави непокоїтися представникам партій, котрі складають коаліцію у Верховній Раді, але не приймають необхідних для реформ законів. Конкретні імена можуть пролунати через місяць-півтора, повідомляє ТСН.

Колишній спеціаліст інституту США з регіонального розвитку Стівен Нікс називає найбільшою зміною в Україні за останні 10 років появу національної гордості та самосвідомості. "У світі багато проблем, кожна з яких змагається за увагу Конгресу США та Білого дому, але я можу запевнити вас, що виходячи з усіх розмов на Капітолійському пагорбі – з сенаторами та членами палати представників – Україна залишається дуже важливим американським союзником", - заявив аналітик Міжнародного республіканського інституту.

Водночас експерти у США наголошують, що в Україні змінилося суспільство, але не політики. "Звичайно, фахівці бачать, хто що робить в Україні. Найпомітніше – що МВФ не дав зараз протягом року жодного траншу через те, що Україна не виконала головної умови: незалежний антикорупційний суд", - заявив аналітик Атлантичної ради Андерс Аслунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр повідомив, коли приймуть закон про Антикорупційний суд

За даними ЄБРР, зростання економіки України залишається відносно повільним. Незважаючи на прогнозований зріст 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: США планують ввести санкції проти українських чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути