
За рік приготувати омлет стало дешевше на 10%.
"Омлет - чи не єдина страва, яка за рік подешевшала, а не зросла в ціні. Його переважно готують на сніданок. Приготувати омлет стало на 2,5 гривень дешевше. У червні торік обходився 23,75 гривні. Цьогоріч - 21,3 гривні", - написав у Facebook директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли ціни у Києві та Варшаві - де дешевше купувати
Щоб приготувати омлет, знадобиться 6 курячих яєць, 180 мл молока, 20 г вершкового масла та сіль.
"На 30 червня 2018 року необхідна кількість молока коштувала 4,1 гривні, за рік – 4,5 гривні. Однак яйця подешевшали за рік на 21%. Минулого року 6 яєць коштувало 16 гривень, на кінець червня 2019-го – 12,7. Вершкове масло за рік додало 12%", - порахував експерт.
Улітку подешевшають усі овочі борщового набору, фрукти, ягоди. Водночас ціни на інші продукти будуть потрохи зростати.
Коментарі