середа, 07 липня 2021 21:10

Скільки грошей потрібно на відпустку в липні

Скільки грошей потрібно на відпустку в липні
Липень-серпень завжди були найдорожчими місяцями для відпочинку за кордоном. Фото: pixabay.com

Щоб відпочити закордоном сім'ї з двох дорослих та дитини знадобиться щонайменше 25 тис. грн. Чим кращий готель – тим ціна буде вищою.

"Цьогоріч ціни на відпочинок, порівняно з 2020 роком, вищі. Адже попит майже досяг показників 2019-го. Це можна побачити по кількості рейсів та туристів на курортах. Літній відпочинок у готелях чотири та п'ять зірок для двох у липні буде коштувати 31 тисячу гривень у Туреччині. Від 27 тисяч гривень треба заплатити за тур в Албанію, від 25 тисяч – у Єгипет. Полетіти до Чорногорії чи до Кіпру коштує від 30 тисяч гривень, Греції – від 34 тисяч, Тунісу – 32", - розповіла Gazeta.ua менеджерка туристичного агентства "Макінтур" Тетяна Мяленко.

За її словами, готелі три зірки будуть дешевшими. Проте їх потрібно обирати прискіпливо, щоб не зіпсувати відпочинок.

"Часто туристи порівнюють ціни у липні, з тими, які мали у травні – на початку червня. Це не правильно. Цього року наприкінці весни до Туреччини не полетіли росіяни. То й же Єгипет давав нижчі ціни, щоб конкурувати за клієнтів. Водночас липень-серпень завжди були найдорожчими місяцями. Це високий сезон. Зараз попит на тури зростає, а разом з ним підвищується вартість. У подорожі летять як ті, хто не відпочивав торік, так і ті, хто робить це регулярно", - пояснює Олена Циганок, директорка туристичної агенції "ТурБонжур".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода на популярному курорті не відповідає санітарним нормам

Частина туристів віддає перевагу українським курортам. Доба проживання в Одесі у хостелі найдешевше коштує 650 грн. Якщо хочете жити у комфортному готелі неподалік пляжу, у середньому доведеться заплатити 1500 грн за добу. У Скадовську Херсонської області ціни стартують від 600 грн за добу. За 850 грн можна забронювати номер з видом на море. Потрібно пам'ятати про додаткові витрати на харчування, розваги, шезлонги.

Кожен 10-й українець цьогоріч вирушить у відпустку за кордон, кожен п'ятий - подорожуватиме в межах України.

В окупований Крим хоче поїхати 1% респондентів, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 8-9 червня. Поїхати в Карпати чи за кордон мають можливість здебільшого чоловіки. Поміж жінок більше тих, хто відпочиватиме вдома, на дачі або в родичів у селі. 25% громадян узагалі не можуть дозволити собі відпочинок.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей потрібно на відпустку в липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути