Ексклюзиви
пʼятниця, 12 червня 2020 12:48

Система працює. За 10 днів любителі швидкості поповнили бюджет на 2,2 млн

Система працює. За 10 днів любителі швидкості поповнили бюджет на 2,2 млн
З початку червня українці сплатити штрафів за перевищення швидкості на 2,2 млн грн pixabay.com

За 10 днів роботи камер автоматичної фіксації порушень було сплачено штрафів на загальну суму 2,2 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у Facebook.

"За перші 10 днів від моменту запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху сплачено штрафів на загальну суму 2,2 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Кошти, які сплачують порушники ПДР, зараховуються до загального фонду державного бюджету та спеціального фонду державного бюджету (на утримання Міністерства внутрішніх справ) порівну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали основні причини відмов у дешевих кредитах

Як повідомляв Укрінформ, після офіційного запуску системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху 1 червня 2020 року інформація про час, місце правопорушення, перевищену швидкість, а також про номерні знаки автомобіля передається до центру автоматизованої обробки даних патрульної поліції.

Центр перевіряє її на предмет достовірності, звіряючи з даними реєстрів МВС України - модель, марку автомобіля, номерні знаки, чи знаходиться в розшуку тощо. Після цього формується постанова, на яку накладається електронний підпис.

Поки система виявляє лише один вид порушень - перевищення швидкості. У подальшому, за допомогою камер будуть фіксувати проїзд на червоне світло світлофора, виїзд на зустрічну смугу, рух смугою для громадського транспорту, а також інші порушення.

Перші камери встановили у Києві та Київській області, але поступово вони з'являться по всій Україні. У Києві за перший день роботи системи зафіксовано понад 35 тис. порушень ПДР.

Приватбанк додав у Приват24 новий функціонал пошуку та оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху, у тому числі оформлених системою відеофіксації порушень. У фінустанові відзначають, що інформацію про неоплачені штрафи можна знайти в розділі "Платежі" - "штрафи за порушення ПДР".

Зараз ви читаєте новину «Система працює. За 10 днів любителі швидкості поповнили бюджет на 2,2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути