пʼятниця, 15 травня 2020 17:23

Сезон полуниці почнеться з запізненням

Сезон полуниці почнеться з запізненням
Микола Стецьків продаватиме ягоди зі свого поля не менш як по 60 грн/кг Фото:Микола Стецьків

Цього року фермери на Львівщині втратили частину урожаю, тому сезон полуниці розпочнеться з запізненням у червні і триватиме до середини липня. Про це Gazeta.ua розповів фермер Микола Стецьків зі Львова.

"В ніч на 13 травня вдарив мороз -4 градуси і частина цвіту вимерзла. Тому однозначно ягоди не буде наприкінці травня. Під загрозою зриву і агротуризм, який торік став дуже популярним. Поки оцінити втрати складно. Частина цвіту обмерзла, а частина ще не починала цвісти. Тому чи це буде лише 20 відсотків врожаю чи більше половини, покаже час", - каже Микола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна ризикує не отримати грошей від заробітчан з Польщі, які мала торік

Фермер прогнозує, що через такі несподівані заморозки у травні ціна на полуницю буде високою. Ягоди зі свого поля продаватиме не дешевше за 60 грн/кг.

"На Львівщині вирощувати полуницю – ризиковано через клімат. Ми вирощуємо реманентні сорти. Першу ягоду маємо у червні, потім у жовтні. Тому про втрати господарства взагалі рано говорити. Зазвичай осінню ягоду продаю дорожче. Торік вона була по 70 гривень за кілограм", - каже Микола.

Полуничний сезон на Херсонщині цього року розпочався на тиждень раніше: тепличну полуницю вже закінчують збирати, а ґрунтову - тільки починають. Люди працюють у теплицях за карантинними стандартами - у масках, гумових рукавичках і шапочках.

Зараз ви читаєте новину «Сезон полуниці почнеться з запізненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути