Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2019 15:31

Ринок землі: Світовий банк та ЄБРР пояснили важливість реформи

Ринок землі: Світовий банк та ЄБРР пояснили важливість реформи
У Європейському банку реконструкції і розвитку готові надати фінансову підтримку у рамках проведення земельної реформи в Україні. Фото: Антикор

Відкриття українського ринку землі підтримали Світовий банк та Європейський банк реконструкції і розвитку.

"Земельна реформа потрібна, щоб українські фермери могли купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення. Мали доступ до кредитів, можливість інвестувати і диверсифікувати джерела своїх доходів. Тоді власники землі зможуть отримати прибуток за свій актив", - повідомили у Світовому банку.

Відкриття ринку землі передбачає припинення заходи з обмеження концентрації землі в одних руках. Крім того, малі фермери отримають фінансову допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Важливі питання вирішуватимуться на референдумах

У Європейському банку реконструкції і розвитку готові надати фінансову підтримку у рамках проведення земельної реформи в Україні.

"Українці заслуговують прозорого і справедливого ринку сільськогосподарських земель і захисту від корупції і зловживань", - написав у Facebook директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Якщо в Україні відкриють ринок землі, 1 га, за попередніми прогнозами, коштуватиме близько $2 тис. За словами радника прем'єр-міністра з економічних питань та земельної реформи Олексія Мушака, залежно від області - наприклад, у Херсоні та на Волині ціна буде меншою. У Полтаві, Черкасах, Вінниці коштуватиме дорожче. Там краща земля і більша конкуренція.

Зараз ви читаєте новину «Ринок землі: Світовий банк та ЄБРР пояснили важливість реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути