субота, 08 січня 2022 14:21

"Рука допомоги": українцям даватимуть 100 тис. під 0% на відкриття бізнесу

"Рука допомоги": українцям даватимуть 100 тис. під 0% на відкриття бізнесу
Фото: slovoidilo

В Україні запустили нову бюджетну програму "Рука допомоги". З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені громадяни зможуть отримати фінансову допомогу для відкриття бізнесу.

Держава надаватиме безвідсоткову фінансову допомогу розміром до 15 мінімальних зарплат, що складає на початок 2022 року 97 500 грн. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Гроші можна буде використати тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути. Однак, сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

На реалізацію цієї програми у держбюджеті на наступний рік передбачено близько 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можемо втратити до третини промисловості - економіст

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

"Розробити бізнес-план допоможуть працівники центрів зайнятості, які надаватимуть учасникам бюджетної програми консультації із започаткування і ведення бізнесу та організовуватимуть для них безкоштовне професійне навчання", - зазначили у міністерстві.

Залишки коштів на єдиному казначейському рахунку зменшилися за грудень більш як наполовину. Станом на 1 січня 2022 року залишилося 15 млрд 672 млн грн

Зараз ви читаєте новину «"Рука допомоги": українцям даватимуть 100 тис. під 0% на відкриття бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути