вівторок, 23 липня 2019 11:43

Росію зобов'язали виплатити Ощадбанку понад $1 млрд

Росію зобов'язали виплатити Ощадбанку понад $1 млрд
Ощадбанк може вимагати від Росії компенсувати втрати банку через анексію Криму Росією. Рішення підтвердив суд. Фото: delo.UA

Київський апеляційний суд дозволив Ощадбанку стягнути $1,1 млрд із Росії. Це компенсація шкоди банку через анексію Криму.

Таким чином, суд дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення компенсації з РФ, передає Finbalance.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватбанк виграв суд із Росією

Крім того, Росію зобов'язали погасити відсотки, що нараховуються з березня 2014-го до періоду повної виплати Росією заборгованості.

У липні 2015-го Ощадбанк направив офіційне письмове повідомлення уповноваженим представникам РФ про претензії, що випливають із незаконного поводження з інвестиціями банку в Криму. Це порушило угоди між урядами, які підписали 27 листопада 1998-го. Оскільки Росія не дала відповіді, Ощадбанк офіційно подав позов проти Росії щодо компенсації за втрату активів у Криму. Арбітражний розгляд почався в січні 2016-го, а слухання в Парижі - у березні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Росію зобов'язали виплатити Ощадбанку понад $1 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути