середа, 18 вересня 2019 13:00

Росію зобов'язали виплатити Ощадбанку $1,3 млрд

Росію зобов'язали виплатити Ощадбанку $1,3 млрд
Ощадбанк отримав виконавчі документи Київського апеляційного суду, щоб стягнути з Росії $1,3 млрд. Фото: zn.ua

Ощадбанк може стягнути з Росії $1,3 млрд активів, які перебувають на території України.

Банк отримав відповідні виконавчі документи Київського апеляційного суду. Рішення ухвалили в межах рішення Міжнародного арбітражу у справі щодо компенсації анексованих у Криму активів, повідомила прес-служба банку.

Ощадбанк здійснює всі необхідні процесуальні дії для відкриття виконавчого провадження та захисту своїх інтересів, додали там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватбанк виграв суд із Росією

Раніше Київський апеляційний суд дозволив Ощадбанку виконати рішення Арбітражного трибуналу у Парижі, щоб отримати компенсацію за втрачені активи внаслідок анексії Криму активи.

В Ощадбанку стягнути активи з РФ планують шляхом конфіскації російського майна, прощення Ощадбанку боргів перед Росією та переоформлення заборгованості інших країн перед Росією на Ощадбанк. Також компенсацію планують отримати через стягнення активів державних компаній Росії. Останній підхід Ощадбанк може застосувати у Великій Британії, США, Канаді, Франції, Швеції.

У липні 2015-го Ощадбанк направив офіційне письмове повідомлення уповноваженим представникам РФ про претензії, що випливають із незаконного поводження з інвестиціями банку в Криму. Це порушило угоди між урядами, які підписали 27 листопада 1998-го. Оскільки Росія не дала відповіді, Ощадбанк офіційно подав позов проти Росії щодо компенсації за втрату активів у Криму. Арбітражний розгляд почався в січні 2016-го, а слухання в Парижі - у березні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Росію зобов'язали виплатити Ощадбанку $1,3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути