Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 15:17

Росія заборонила всю рослинну продукцію з України

Росія заборонила всю рослинну продукцію з України
Фото: agravery.com

З 22 жовтня Россільгоспнагляд вводить тимчасове обмеження на постачання з України, в тому числі транзитом через її територію, всіх видів рослинної продукції.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У Россільгоспнагляді нагадали, що раніше звернулися до української Держветфітослужби з проханням до 21 жовтня надати інформацію про обсяги вирощеної в цьому році  рослинної продукції та площах, зайнятих під окремі культури, а також надати інші переконливі гарантії українського походження рослинної продукції, що поставляється Україною в Росію.

Згідно із заявою прес-служби російського відомства, запит був пов'язаний із різким збільшенням поставок рослинної продукції з України, а також з відсутністю або навмисним видаленням маркування з упаковки, що, на думку Россільгоспнагляду, може свідчити про постачання через Україну рослинних вантажів з Європейського союзу, які підлягають російським санкціям.

До сьогоднішнього дня Россільгоспнагляд не отримав відповіді на свої запити від Держветфітослужби України, йдеться в повідомленні російської служби.

"Ситуація ускладнюється тим, що в рослинній продукції, що надходить з України, виявляються карантинні для Росії об'єкти, зокрема, яблунева плодожерка і каліфорнійський тріпс", - заявив Россільгоспнагляд.

Нагадаємо, що минулого тижня Россільгоспнагляд не пропустив на територію окупованого Росією Криму велику партію яєць з України.

Зараз ви читаєте новину «Росія заборонила всю рослинну продукцію з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути