четвер, 16 жовтня 2014 10:10

Росія хоче офіційно відрізати Україну від реверсного газу

Росія хоче офіційно відрізати Україну від реверсного газу
Фото: podrobnosti.ua

Перший заступник голови комітету Держдуми Росії з промисловості Володимир Гутенєв готує законопроект про заборону реекспорту російського газу в Україну.

Пан Гутенєв повідомив, що відповідний законопроект внесуть на розгляд нижньої палати парламенту до кінця поточної сесії, передає агентство ТАСС.

Депутат Думи вже направив листи колегам із закликом внести свої пропозиції до внесення поправок в закони ""Про основи державного регулювання зовнішньоторговельної діяльності" та "Про експорт газу", а також інші акти у цій галузі, спрямовані на недопущення шкоди економічним інтересам РФ".

Зокрема, депутат пропонує заборонити реекспорт газу країнам, які мають заборгованість перед "Газпромом".

"Вважаю за доцільне законодавчо встановити вимогу про включення до зовнішньоторговельних контрактів на експорт російського газу в іноземні держави умову про заборону реекспорту поставленого газу, якщо зарубіжним партнером (споживачем експортної продукції) не виконуються договірні умови про оплату мінімального річного обсягу газу за принципом "бери або плати", а також в країни, що мають фінансову заборгованість перед РФ", - заявив депутат.

Нагадаємо, що через припинення поставок природного газу з Росії Україна налагодила реверсні поставки газу зі Словаччини, Угорщини і Польщі.

Крім того, 3 жовтня НАК "Нафтогаз України" підписав контракт на поставку газу з Норвегії.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче офіційно відрізати Україну від реверсного газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути