Ексклюзиви
субота, 10 лютого 2018 18:45

Результати роботи Труханова: Одеса отримала рейтинг Fitch

Результати роботи Труханова: Одеса отримала рейтинг Fitch
Одеса отримала рейтинг від агентства Fitch Ratings. Фото: Antikor

9 лютого 2017 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло місту Одесі довгостроковий рейтинг дефолту на рівні "В-". Прогноз по довгострокових рейтингах - стабільний.

Fitch Ratings - це американська корпорація, відома як рейтингове агентство. Fitch Ratings поряд зі Standard & Poor's і Moody's входить в TOP-3 міжнародних рейтингових агентств. Головне завдання - надання світовим кредитним ринкам незалежних і орієнтованих на перспективу оцінок кредитоспроможності, аналітичних досліджень і даних.

До цього, Одесі рейтинг Fitch присвоїли в 2008 році. Усі наступні роки заходи для його поновлення не проводилися.

У 2017 році Одеською міською радою відновлено практику співпраці з міжнародними рейтинговими агентствами.

Департаментом економічного розвитку Одеської міської ради був укладений договір з польським офісом Fitch Polska S.A.

4 місяці зайняла спільна робота фахівців департаменту економічного розвитку і департаменту фінансів з підготовки фінансової звітності, детальної економічної інформації і розрахунків різних коефіцієнтів за міжнародними стандартами, необхідних агентству для визначення рейтингу.

Довгостроковий кредитний рейтинг міста на рівні "В-" затверджений на тому ж рівні, що і аналогічний показник для України. Аналітики Fitch Ratings також відзначають, що рейтинг міста обмежений рейтингом України, отже, при поліпшенні показника для всієї країни, рейтинг міста автоматично зросте.

Присвоєння кредитного рейтингу від міжнародного рейтингового агентства для міста є не тільки іміджевим чинником, але і тим реальним показником, від якого відштовхуються міжнародні фінансові установи, організації та інвестори при прийнятті рішень про надання фінансування.

"Рейтинг від "великої трійки" визначає доступність і вартість фінансових ресурсів для найважливіших міських проектів", - зазначив директор департаменту економічного розвитку Одеської міської ради Сергін Тетюхін.

"В чинному кредитному договорі з Європейським банком реконструкції та розвитку на придбання 47 тролейбусів на суму 8 000 000 євро визначена шкала, по якій відсоток за користування позикою визначається згідно рейтингу міста. Базова ставка (без рейтингу) - це 7%, а з рейтингом "В-" - це вже 6%. Таким чином, місто щорічно отримає економію в сумі близько 60 000 євро від зниження суми відсотків за користування кредитними коштами "- резюмував глава департаменту.

Отримання Одесою рейтингу Fitch на рівні суверенного рейтингу України черговий раз доводить, що міська влада демонструє ефективну модель як взаємодії з міжнародними фінансовими інституціями, так і управління фінансовими ресурсами міста.

Зараз ви читаєте новину «Результати роботи Труханова: Одеса отримала рейтинг Fitch». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути