вівторок, 18 травня 2021 21:10

Рекордно подешевшав популярний овоч

В Україні подешевшали огірки. На ринках і в супермаркетах їх продають по 25-30 грн/кг. Деякі мережі цього тижня пропонують акційні овочі по 17 грн. На початку травня огірки коштували 70-80 грн/кг.

Експерти заявляють, що тепличні українські огірки цього року у квітні-травні коштували найдорожче за останні п'ять років.

Автор: Олена Луценко
  На ринках і в супермаркетах огірки продають по 25-30 гривень за кілограм
На ринках і в супермаркетах огірки продають по 25-30 гривень за кілограм

"На початку весни доходило до приморозків, але мінусової температури не було. За такої погоди розвиток рослин сповільнюється навіть у теплицях. Це ми побачили по огірках, коли була холодна перша половина весни. Урожаї збирали менші, тому і ціна трималась довгий час високою. Але тільки-но сонце пригріло, пропозиція овочів зросла. Ціни посипались із 40 до 15-16 гривень у гурті", - розповів Gazeta.ua Олександр Хорєв, керівник проєкту "АПК-інформ:овочі і фрукти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуниця подешевшає до 60 грн: яким буде врожай ягід і фруктів

У вівторок, 18 травня, на гуртовому ринку Шувар у Львові імпортні огірки пропонували по 20-28 грн. Вітчизняні - 15-20 грн/кг. На ринку Столичний в Києві українські огірки в середньому коштують 23 грн/кг. На гуртовому ринку Нежданний на Херсонщині їх продають по 20-22 грн.

Упродовж останніх п'яти років імпорт помідорів і огірків в Україну збільшився вдвічі. Найбільше помідорів завозять у травні, а огірків - узимку. У червні - жовтні мінімальні постачання, бо є свої овочі. Торік ввезли 87 тис. т помідорів і 21 тис. т огірків.

Зараз ви читаєте новину «Рекордно подешевшав популярний овоч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути