Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2021 16:36

Рада зробила крок до збільшення аліментів

Рада зробила крок до збільшення аліментів
Розмір аліментів не може бути меншим, ніж 560 грн. Фото: pexels.com

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №3881, яким розмір аліментів планують підвищити з нинішніх 30% до 50% прожиткового мінімуму.

2017 року було збільшено мінімальний розмір аліментів для аліментних зобов'язань батьків щодо дітей. Поки що мінімальний гарантований розмір аліментів на дитину, який може бути стягнутий з батьків, становить для дітей до 6 років – 961 грн, для дітей від 6 до 18 років – 1198 грн, пише Obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збільшиться прожитковий мінімум для дітей

Сімейне законодавство передбачає аліментні зобов'язання, які виникають у разі неможливості одержання грошей від батьків. Даний обов'язок із утримання покладається на інших членів сім'ї. Розмір аліментів для дітей, що може бути стягнутий з інших членів сім'ї та родичів не може бути менший, ніж 560 грн для дітей до 6 років та 695 грн для дітей віком від 6 до 18 років.

2021 року розмір аліментів на дітей збільшиться у 2 рази: від 1 липня та 1 грудня. Ці виплати залежать від прожиткового мінімуму.

Зараз ви читаєте новину «Рада зробила крок до збільшення аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути