вівторок, 28 травня 2019 08:11

"Доведеться заплатити сповна" - журналіст розповів про наслідки дефолту в Україні

"Доведеться заплатити сповна" - журналіст розповів про наслідки дефолту в Україні
Портников прогнозує, що різке зубожіння мільйонів українців може привести не тільки до масового виїзду з країни, а й до серйозного неспокою соціального характеру. Фото:begemot.media

Олігархам вигідно, щоб Україна оголосила дефолт.

Якщо так станеться, то ми перетворимось у пострадянську "недодержаву", про європейські перспективи якої можна буде забути і якою володітимуть кілька хижих сімей – про це написав журналіст Віталій Портников.

Так він відповів на заяву олігарха Ігоря Коломойського про те, що президенту Володимиру Зеленському потрібно оголосити дефолт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефолту не буде: Гройсман відповів на пропозицію Коломойського

"Олігархам важливо скупити все, що залишилося від українських активів – від землі до державних підприємств – задешево. Тому дефолт – кращий спосіб для їхнього збагачення і закріплення впливу на майбутнє країни. Після дефолту Україна остаточно перетвориться в пострадянську "недодержаву", про європейські перспективи якої можна буде забути і якою володітимуть кілька хижих сімей", – пише журналіст.

На думку Портникова, олігархам об'єктивно вигідний дефолт, саме тому їм і потрібен був слабкий, некомпетентний і підконтрольний президент на Банковій.

"Українському народові доведеться заплатити за дефолт сповна. Якщо 73 відсотки виборців Зеленського були інструментом для здійснення олігархічних планів, то наслідки їх здійснення відчують на собі всі 100 відсотків українців. Падіння курсу національної валюти, зникнення продуктів і товарів, різке скорочення кількості робочих місць, затримки з виплатами пенсій і зарплат, соціальний і політичний хаос – і все це при наявності в країні достатньої для конфліктів кількості зброї на руках у населення", – йдеться в матеріалі.

Портников прогнозує, що різке зубожіння мільйонів українців може привести не тільки до масового виїзду з країни, а й до серйозного неспокою соціального характеру.

"І ми не знаємо, як у цій ситуації поведуться силові структури в різних регіонах України і чи не призведе різновекторність їхньої реакції до реального розколу країни і її подальшого зникнення з політичної карти сучасного світу. Політикам варто врахувати всі ці трагічні наслідки відмови від співпраці з Заходом – врешті-решт, вони теж українці і саме вони, а не олігархи, будуть відповідати перед народом за зраду України. Але перший, хто повинен зрозуміти небезпеку того, що може трапитися в разі оголошення дефолту – це новий президент України", – підсумував журналіст.

Президента Володимира Зеленського затягують у пастку, яка може завершитися його імпічментом.Про це сказав публіцист Віталій Портников.

Зараз ви читаєте новину «"Доведеться заплатити сповна" - журналіст розповів про наслідки дефолту в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути