Ексклюзиви
пʼятниця, 08 липня 2016 11:44

Припинили видавати найпопулярніші "теплі" кредити

Припинили видавати найпопулярніші "теплі" кредити

У держагентстві з енергоефективності та енергозбереження 6 липня скінчилися гроші на компенсацію 30% вартості енергоефективних матеріалів та обладнання.

Про це пише Укрінформ.

"За напрямом "придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30% розміром відшкодування" вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року. У зв'язку з цим з 06.07.2016 року банки тимчасово припинили видачу "теплих" кредитів лише за цим напрямом", - йдеться у повідомленні відомства.

При цьому, як обіцяють в Держенергоефективності, усі кредити за цим напрямом, оформлені до 5 липня 2016 року, відшкододують із держбюджету.

Нині у Держенергоефективності розробили проект рішення уряду про виділення додаткових коштів на 2016 рік на відшкодування за кредитами на енергоефективні матеріали та обладнання. Проект перебуває на розгляді в Мінфіні та Мінекономрозвитку.

Зазначено також, що інші напрямки програми утеплення працюють. Зокрема, це 20% відшкодування для фізичних осіб на придбання "негазових" котлів (70% – для отримувачів субсидій); 40% відшкодування для ОСББ, ЖБК на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання (70% – для отримувачів субсидій).

Як повідомляли, на програму енергоефективності у держбюджеті на цей рік передбачено 893,8 млн грн на відшкодування за "теплими" кредитами, що втричі більші за суму 2015 року.

У Держенергоефективності також провели активну роботу із органами місцевої влади для залучення коштів місцевих бюджетів на програму утеплення. Ухвалено 172 місцеві програми співфінансування. У результаті лише за шість місяців цього року українцями залучено майже 954 млн грн на утеплення. При цьому найбільше коштів - 907 млн грн - залучено саме на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання, на яке надають відшкодування у розмірі 30% від суми залучених коштів, а для субсидіантів – 70%.

2016 року за січень-травень агентством відшкодовано за програмою 386 млн грн, з яких 368,98 млн грн компенсовано тим, хто оформив "теплі" кредити саме на енергоефективні матеріали та обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Припинили видавати найпопулярніші "теплі" кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути