понеділок, 26 лютого 2018 11:33

Підприємство можна закривати - блогер про "Кремлівську" ковбасу від "АТБ"

Підприємство можна закривати - блогер про "Кремлівську" ковбасу від "АТБ"
"М'ясна фабрика "Фаворит плюс" не дотримується вимог закону про декомунізацію. Фото: Волинські Новини

Незважаючи на проведену в кілька етапів декомунізацію, в Україні все ще залишаються компанії, які виробляють продукцію під старими "радянськими" брендами. Зокрема, блогер і телеведучий Сергій Руденко на своїй сторінці в Facebook опублікував посилання на сайт "М'ясної фабрики "Фаворит плюс", яка виробляє ковбасу "Кремлівська" і "Радянська".

"Я був у Мавзолеї, я Леніна бачив, в труні. Ці рядки поета Володимира Цибулька (не політолога, а поета) я завжди згадую, коли чую в назвах "московський", "кремлівський", "ленінський" etc. Це добре, що в українській столиці зник вже і Московський проспект, і Московський міст, і Московська вулиця. Але погано, що в Україні ще всі ці "відрижки" комуністичних назв залишаються в торгових назвах", - написав Сергій Руденко.

"Виявляється, цю продукцію виробляє фабрика "АТБ" - у неї ті ж контролери, що і в "АТБ-Маркету". Це підприємство називається "М'ясна фабрика "Фаворит". Згідно з чинним законодавством, за ігнорування декомунізації є покарання. 6 місяців пройшли зі старту декомунізації, а це значить, що підприємство виробляє ці ковбаси, взагалі можна закрити", - зазначив блогер.

Він також нагадав, що народний депутат Віталій Купрій раніше звернувся в прокуратуру із заявою про торгівлю "АТБ" в Криму, про що прокуратура АРК внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки" (закон про декомунізацію), компанії, які володіють торговими марками, такими, що підлягають декомунізації, зобов'язані їх перейменувати протягом 6 місяців з дня набрання чинності закону.

У разі недотримання вимог цього закону юридичними особами, політичними партіями, іншими об'єднаннями громадян, їхня діяльність підлягає припиненню у встановленому законом порядку - через суд за ініціативою Мін'юсту.

Зараз ви читаєте новину «Підприємство можна закривати - блогер про "Кремлівську" ковбасу від "АТБ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути