Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 11:01

Запропонували збільшити робочий день українців

Запропонували збільшити робочий день українців
За кожну додаткову годину роботи працівник отримуватиме окрему платню. Фото: tesliconline.com

В Україні пропонують на 4 дні збільшити відпустку. Крім того, за умови підписання відповідного договору, збільшити тривалість робочого дня до 12 годин. За додаткові години обіцяють доплачувати.

Відповідно до проекту нового Кодексу законів про працю у колективних договорах дозволять збільшувати робочий день. Його прийняли у першому читанні, пише "Обозреватель".

Також пропонують ввести поняття "ненормована робота". За кожну додаткову годину роботи працівник отримуватиме окрему платню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутери назвали поширені помилки під час пошуку роботи

Очікується, що працівник отримуватиме за кожну додаткову годину роботи потрійну оплату. Це стосується випадків, коли за рік він матиме більше як 120 робочих годин понад норму.

"Вже зараз на багатьох підприємствах українці працюють довше вісьми годин. Також є роботи, які неможливі за графіком. З одного боку, таке нововведення дозволить узаконити ситуацію, яка вже склалася. З іншого - дасть можливість заробляти більше", - каже експерт ринку праці Олександр Білоус.

У першій десятці областей, які відзначилися найбільшим приростом зарплати, 6 областей — західні. Так, у 4-му кварталі 2017 року середня зарплата в Чернівецькій області зросла на 26%. У Закарпатській — на 19%, у Волинській — на 23%.У Чернігівській області середня зарплата зросла всього на 12%, у Миколаївській — 11%, Херсонській — 8%. Така різниця у зарплатах пов'язана з тим, що серед жителів західних областей більше заробітчан. Тому роботодавці стримуючи трудову міграцію за кордон, підвищують виплати.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували збільшити робочий день українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути