Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2018 12:25

Порахували, скільки євроблях перебувають в Україні незаконно

Порахували, скільки євроблях перебувають в Україні незаконно
При перевищенні строків транзитних перевезень, митниці складають по відношенню до особи, яка завезла автомобіль, протокол про порушення митних правил. Фото: УНН

На території України знаходяться 57,9 тис. авто з іноземною реєстрацію з порушеннями терміну. Їх завезли 2018 року у режимі "транзит".

З початку 2018-го до України завезли 465,9 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією у режимі "тимчасового ввезення". 146,8 тис. - у режимі "транзит", повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби.

Основні імпортери нових легкових автомобілів у січні-червні поточного року ввезли 35,5 тис. авто. З них сплатили майже 7 млрд грн митних платежів. Минулого року імпортери завезли 79,5 тис. нових легковиків. Сплатили 15,6 млрд грн митних платежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про євробляхи важливо розглянути до осені - Южаніна

За перевищення строків транзитних перевезень митниці складають щодо особи, яка завезла автомобіль, протокол про порушення митних правил.

За півроку назбиралися 14,223 тис. протоколів. Крім того, наклали адміністративних штрафів на майже 92 млн грн. Ще 3,749 тис. протоколів склали за порушення термінів тимчасового ввезення з сумою штрафів 49 млн грн.

Зранку 11 липня урядовий квартал заполонили власники автомобілів із європейською реєстрацією. Мітингувальники поз'їжджалися з усієї України. Протестують проти свавілля поліції, яка все частіше без причин зупиняє євробляхи.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки євроблях перебувають в Україні незаконно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути