середа, 16 березня 2011 14:14

Порошенко розкритикував "злочинні" методи розрахунку інфляції

Порошенко розкритикував "злочинні" методи розрахунку інфляції

Технологію розрахунку інфляції в Україні необхідно змінити з урахуванням реальної структури споживання середньої української сім'ї.

Таку думку висловив голова Ради Національного банку України Петро Порошенко.

"Структура споживчого кошика перестала відповідати структурі споживання середньої української сім'ї. Сьогодні є певний розрив... Збереження старих технічних розрахунків інфляції остаточно підірве довіру до економічної інформації", - сказав він.

На думку глави Ради НБУ, зростання цін в Україні перш за все б'є по малозабезпечених, які витрачають більше 50-60% місячного доходу на продукти харчування.

"Це неминуче призведе до соціального конфлікту, який матиме наслідки для всіх. Він вже не буде у формі 2004 року, коли люди на Майдані матом не лаялися, а водії пропускали пішоходів", - підкреслив Порошенко.

Голова Ради НБУ вважає, що механізм розрахунку інфляції потрібно зробити публічним, а також забезпечити його більш високу оперативність.

"У XXI столітті непрофесійно і, якщо хочете, злочинно розраховувати показник інфляції раз на місяць. Влада для застосування ефективних рішень повинна знати цінову ситуацію в режимі реального часу. Якщо в Сєвєродонецьку або Червонограді ціни на хліб або молоко зросли, то уряд про це має дізнатися через 20 хвилин, а не через місяць", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розкритикував "злочинні" методи розрахунку інфляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути