пʼятниця, 25 січня 2013 03:33

Порошенко порадив Азарову не заважати українській економіці

Порошенко порадив Азарову не заважати українській економіці
Фото: ukr.obozrevatel.com

Українська економіка, зростання якої в 2012 році сповільнилося орієнтовно до 0,5% з 5,2% роком раніше, навряд чи може істотно прискоритися у поточному році, вважає екс-міністр економічного розвитку і торгівлі, народний депутат Петро Порошенко.

"Немає сьогодні підстав для оптимізму, які б дозволили нам вийти навіть на 2%", - сказав він у кулуарах заходів, організованих Фондом Віктора Пінчука в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Якщо хтось говорить, що ми можемо сьогодні претендувати на 3-4% зростання, він повинен абсолютно детально, з професійної точки зору презентувати, за рахунок яких нововведень цей ріст буде досягнуто. Може, за рахунок якогось небаченого врожаю, відкриття нових ринків, малого та середнього бізнесу за рахунок лібералізації або різкого поліпшення ситуації в металургії - ні першого, ні другого, ні третього, ні четвертого сьогодні немає", - додав екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт каже, що в цьому році Україна може уникнути дефолту

На його думку, якщо хтось і може знайти вихід із кризи, то не уряд. "Сьогодні максимум, що може робити уряд, - це не заважати економіці", - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, Кабмін заклав у держбюджет-2013 прогноз зростання ВВП на 3,4%. У той же час Світовий банк і Європейський банк реконструкції та розвитку в січні знизили свої прогнози зростання української економіки в поточному році відповідно до 2,5% і 1%.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко порадив Азарову не заважати українській економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути