середа, 20 червня 2018 09:12

Порошенко схвалив підвищення експортного мита на брухт

Порошенко схвалив підвищення експортного мита на брухт
Президент України Петро Порошенко підписав Закон України, який передбачає збільшення експортного мита на металобрухт до 42 євро/тонна

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" №8226. Документ передбачає збільшення експортного мита на брухт до 42 євро за тону і продовження його дії на рік - до вересня 2019 року.

Про це йдеться в карті законопроекту на сайті Верховної Ради.

"Президент нарешті підписав наш з Олегом Ляшком і однодумцями "новий металургійний закон" №8226. Він вигідний всім. Адже це "щеплення" стабільності для курсу гривні і цін в країні, - прокоментував у Facebook глава комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк. - Треба створити нарешті повноцінне Експортно-кредитне агентство, прийняти закони про індустріальні парки, безкоштовне приєднання до інженерних мереж та "Купуй українське" .... і ми скоро самі зможемо давати кредити МВФ!"

17 травня 2018 року парламент України проголосував у першому читанні і в цілому за збільшення експортного мита на брухт до 42 євро/тонну і продовження її дії на рік, до вересня 2019 року.

Авторами законопроекту, зокрема, є лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, депутати РПЛ.

У липні 2015-го з метою ліквідації дефіциту брухту на внутрішньому ринку для першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об'єктів інфраструктури парламент прийняв Закон про тимчасове підвищення експортного мита на брухт з 10 до 30 євро за тонну.

2017 року парламент продовжив дію "металургійного закону" ще на рік.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко схвалив підвищення експортного мита на брухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути