понеділок, 07 травня 2018 13:49

Отримувачів субсидії чекає черговий сюрприз

Отримувачів субсидії чекає черговий сюрприз
З 1 травня 2018-го необхідно буде декларувати доходи всіх членів сім'ї. Фото: poshtivka.org

Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму декларації про доходи. Декларувати доходи зобов'яжуть всіх членів сім'ї. Навіть тих, які прописані за іншою адресою.

Є сім'ї, де чоловік прописаний за однією адресою, а дружина і діти за іншою. Коли дружина у декретній відпустці чи взагалі не працює і зареєстрована з дітьми в помешканні одна, вона отримує субсидію. Доходи чоловіка не враховуються. Але він забезпечує родину, пише teplo.gov.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидію можуть втратити 2 млн сімей: яких змін чекати українцям

Крім того, на помешкання, де прописаний чоловік, також оформлюють субсидію. Вона залежить від кількості осіб, які фактично проживають там. Тому доходи чоловіка взагалі не враховують при призначенні субсидії.

Тому з 1 травня 2018-го необхідно буде декларувати доходи всіх членів сім'ї. Незалежно від того, за якою адресою вони зареєстровані. Водночас соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Під час минулого опалювального сезону субсидію отримували 23 400 сімей, які проживали у будинках площею понад 200 кв. м. Також субсидію отримали 28,5 тис. домогосподарств, які проживали в квартирах площею більше 120 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Отримувачів субсидії чекає черговий сюрприз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути