Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2013 18:45

Польща зацікавилась українськими БТРами
3

Фото: Фото: прес-служба ХКБМ

Польща може розпочати серійний випуск однієї з версій українського бронетранспортера "Дозор-Б", розробленого Харківським конструкторським бюро ім. Морозова (ХКБМ).

Зразок бронемашини, спеціально створеної для польської сторони, буде продемонстрований на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO, яка сьогодні, 2 вересня, розпочала роботу в польському місті Кельце.

Нову модифікацію "Дозора-Б" виконано на замовлення державної зовнішньоторговельної та інвестиційної фірми "Укрінмаш", яка входить до "Укроборонпрому", кажуть у ХКБМ.

Судячи з усього, "Укрінмаш" і займатиметься просуванням цих нових розробок харківських конструкторів на світовий ринок зброї. Хоча офіційних повідомлень про це немає. Сімейство "Дозорів" створюють у ХКБМ протягом 7-9 останніх років, але Міноборони України не знайшло можливостей придбати ці бронемашини для потреб власної армії, тож у КБ сподіваються на іноземних замовників.

Поки що за справу може взятися польська фірма Mista. За повідомленнями українських та іноземних ЗМІ, це непрофільне підприємство планує за ліцензією налагодити випуск нових броньовиків на базі українських "Дозорів". Машина модифікована під стандарти НАТО і матиме назву Ocilla.

Поляки вже повідомляють про наявність замовника і планують підписати контракт на кілька десятків цих машин до кінця року.

Бронетранспортер "Дозор-Б" є бойовою броньованою машиною з колісною формулою 4х4, призначеною для транспортування особового складу, перевезення вантажів та установки різного озброєння легкого типу, засобів зв'язку та спецустаткування. БТР "Дозор-Б" може ефективно використовуватися для оснащення спеціальних підрозділів озброєних сил - сил швидкого реагування та військової поліції - при виконанні ними розвідувальних, дозорних, а також миротворчих операцій і застосовуватися як основний транспортний засіб в умовах бойових дій, зокрема із застосуванням зброї масового ураження. "Дозор-Б" здатний виконувати свої функції у будь-який час дня і ночі як за наявності розвиненої мережі автомобільних доріг, так і в умовах бездоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Польща зацікавилась українськими БТРами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути