субота, 22 травня 2021 21:10

Чому важко знайти роботу - поширені причини

Чому важко знайти роботу - поширені причини
Позиціювання себе як "вмію робити все потроху" може зіграти з кандидатом злий жарт. Фото: pixabay.com

Рекрутери називають чотири поширені причини, чому люди не можуть довгий час знайти роботу. Хоча досвіду та необхідних знань вистачає, щоб зайняти вакантну посаду.

Майстер на всі руки

Позиціювання себе як "вмію робити все потроху" може зіграти з кандидатом злий жарт. Зараз роботодавці більше зацікавлені в фахівцях своєї справи, а не майстрах на всі руки. Тому кандидат на посаду має показати під час співбесіди, що компетентний саме для неї, пише Work.ua.

Залежність від емоцій

Наприклад, сьогодні людина почувається виснаженою і втомленою, тому вирішує не переглядати нові вакансії. А завтра, перебуваючи в чудовому настрої, відгукнеться відразу на 15 пропозицій роботи. Працевлаштування вимагає організованості. Тому потрібно придумати собі графік і дотримуватися його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку зарплату готові платити роботодавці - дослідження

Концентрація на одному з етапів пошуку роботи

Іноді шукачі занадто загострюють увагу на якійсь складовій пошуку роботи й обділяють увагою інші. Наприклад, можуть годинами шукати вакансії, уважно вивчати пропозиції та вибирати, на яку краще відгукнутися. Але так і не оновити своє резюме, перш ніж відправити роботодавцю. Або цілими днями перечитують резюме, щось доповнюють. Натомість не продумують відповіді на найпоширеніше запитання рекрутерів.

Забагато порадників

Часто люди просять поради у всіх підряд, розсилають електронні листи з проханнями про допомогу в пошуку роботи експертам зі своєї сфери. В результаті можна отримати багато порад, які не узгоджуються одна з одною, заплутують кандидата.

На українському ринку праці зросла кількість вакансій. Найбільше роботи пропонують операторам коллцентрів, водіям таксі, продавцям-консультантам і будівельникам. Активно продовжують шукати IТ-спеціалістів. На 40% зросла кількість пропозицій віддаленої роботи.

Зараз ви читаєте новину «Чому важко знайти роботу - поширені причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути