неділя, 10 грудня 2017 11:38

Чому подорожчало м'ясо та сало

Чому подорожчало м'ясо та сало
Свинина дорожчає через африканську чуму / Фото:Informator.media

Свинина дорожчає через африканську чуму, заявляє уряд. Поголів'я свиней скорочується удвічі швидше, ніж минулого року, за даними Держстату. Якщо на 1 листопада 2016 року в Україні налічувалося 7 млн 338 тис. голів, то упродовж нинішнього року цей показник знизився майже на 9%, і становить 6 млн 687 тис. голів. При тому у 2016 році кількість свиней зменшилася на 4,5 %, порівняно з 2015-м.

Про це повідомляє "Соцпортал".

"У нас виникла проблема, хоч вона й була раніше, що збільшується територія охоплення африканської чуми. Нажаль, це дуже неприємна штука, яка передбачає знищення усього поголів'я. У зв'язку із цим у нас суттєво зросли ціни на м'ясо", - коментує ситуацію економіст Борис Кушнірук для видання "Сегодня".

Вартість м'яса та сала зросла близько на третину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, на скільки за рік подорожчало м'ясо

Лише найбільш неуважні могли не помітити, що за рік свинина подорожчала із 72 гривень за кілограм до 98 гривень, а сало зросло у ціні від 40 до більш як 68 гривень за кілограм. Однак, так само усі помітили, що одночасно із дефіцитною свининою подорожчала і яловичина – з 88 до 113 гривень і курятина із 42 до 53 гривень відповідно. Очевидно, що попит, спровокований здорожчанням звичної українцям свинини, підштовхнув недобросовісних виробників курятини та яловичини також підняти ціни.

Україна продовжує лідирувати в рейтингу зростання цін на продукти харчування серед країн Європи. Наша держава також відзначилася і досить високим рівнем інфляції (16,4%), в той час, як в Європі вона становить менше 3%. Українські парламентарії не були готові до подібного, оскільки при розрахунку державного бюджету на 2017 рік, рівень інфляції закладався в 8,1% (удвічі менше).

Зараз ви читаєте новину «Чому подорожчало м'ясо та сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути