пʼятниця, 14 вересня 2018 13:26

Чому подорожчає газ для населення

Чому подорожчає газ для населення
Співпраця з МВФ передбачає зростання ціни на газ для населення до вартості імпорту. Фото: Вголос

За роки співпраці з Міжнародним валютним фондом Україна не виконала 15 вимог кредитора. Одна з них — підвищення ціни на газ для населення до рівня імпорту.

"Питання про ціну на газ тягнеться з 2008-го. Тоді вперше в меморандумі з МВФ прописали зобов'язання українського уряду вирівняти внутрішні ціни на газ із цінами імпортованого газу. Тоді отримали $10 мільярдів. Але умову не виконали", - заявив міністр соцполітики Андрій Рева, повідомили у прес-службі відомства.

За його словами, Україна може виплатити фінансові борги самостійно або виконати взяті зобов'язання. У першому випадку доведеться зменшити всі соціальні програми, або оголосити країну банкротом. Тоді матимемо катастрофічні наслідки для економіки та фінансової системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки коштуватиме газ для населення

"Уряд вирішив продовжувати співпрацю з МВФ. Вона передбачає підвищення вартості газу для населення. Уряд робить все, щоб зростання було мінімальним, враховуючи ситуацію з доходами населення. Розглядає можливість бюджету компенсувати зростання ціни на газ для громадян, які потребують державної підтримки", - наголосив Рева.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик підтвердив, що найближчим часом в Україні підвищать ціну на газ. Однак остаточної вартості не назвав, оскільки не бере участі в переговорах.

Місія МВФ перебуває в Києві з 6 вересня. Візит триватиме до 19 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Чому подорожчає газ для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути