Ексклюзиви
вівторок, 18 квітня 2006 15:30

Пинзеник не затверджує фінансовий план "Нафтогазу"

Міністр фінансів Віктор Пинзеник розповів, що фінансовий план НАК "Нафтогаз України" у такому вигляді, у якому він існує сьогодні, затверджувати ще не можна.

Він підкреслив, що операційна діяльність "Нафтогазу" - прибуткова, і доходи перевищують витрати на 1,6 млрд. грн. Тому 9 млрд. грн. розриву виникли не з операційної діяльності.

На думку Пинзеника компанію можна вивести із ситуації, що склалася. Також Мінфін буде змінювати свій підхід до фінансових планів підприємства.

- Коли мова буде йти, наприклад, про виробництво молока, то ми польоти в космос враховувати не будемо у витратах, оскільки вони не пов"язані з виробництвом молока, - пообіцяв міністр.

Пинзеник визнав, що в "Нафтогазу України" дійсно виникає проблема касових витрат. Оскільки доходи підприємства і витрати не збігаються в часі. Однак у такому разі рух коштів має бути відображений у відповідних документах.

Понад 97% нафти та газу в Україні добувається підприємствами "Нафтогазу". 19 квітня Кабінет Міністрів планував затвердити фінансовий план компанії на 2006 рік.

Як повідомлялося, нещодавно Олексій Івченко придбав новий автомобіль - "Мерседес" S-класу вартістю $215 тис. (1 млн. 85 тис. 750 грн.), мотивуючи це тим, що звик їздити на останніх моделях цієї марки.

Президент Віктор Ющенко доручив йому продати це авто, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Пинзеник не затверджує фінансовий план "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути