Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2020 09:00

Перше пиво в бляшанках відкривали консервним ножем

85 років тому — 24 січня 1935 року — вперше у продажу з'явилося пиво в бляшанках.

Історія створення

Пиво Krueger's Special Beer виробляли у США. 1933-го пивоварня Gottfried Kreuger Brewing Company випустила пробну партію у 2 тис. бляшанок. Пізніше дизайн та назву змінили на Krueger's Finest Beer. Також з'явилося пиво Krueger's Cream Ale. Їх успішно почали продавати у січні 1935-го.

Автор: golos.io
  Перше пиво в бляшанках у продажі з'явилося 24 січня 1935 року.
Перше пиво в бляшанках у продажі з'явилося 24 січня 1935 року.

Через півроку продажі пива в металевих банках зросли уп'ятеро. Через рік розливати напій у металеву тару почали ще 23 заводи США.

Спочатку бляшанки відкривали звичайним консервним ножем. Пізніше вигадали спеціальний - для пива. Ним проколювали дірку в кришці. Банки виготовляли зі сталі, де пиво швидко псувалося. Після Другої світової війни почали використовувати тонший метал іншого складу. Алюміній для бляшанок уперше застосували 1958 року. Попит на пиво у бляшанках стрімко зріс, коли з'явилися банки з клапаном для відкривання.

Пивоваріння в Україні

В Україні найчастіше купують пиво у пластикових пляшках об'ємом 1 л. Це пов'язано з порівняно низькою ціною. Пиво у склі та бляшанках коштує дорожче, а тому менш популярне. У середньому українці споживають 41 л пива щороку. Це у 2,5 раза менше, ніж німці чи поляки.

Автор: 24tv.ua
  Торік в Україні виготовили 180,2 млн дал. пива.
Торік в Україні виготовили 180,2 млн дал. пива.

Торік в Україні виготовили 180,2 млн дал пива (1 дал. - це 10 л. - Gazeta.ua). Щоправда, 2012-го виробництво становило 300 млн дал. Загалом нараховують 160 пивоварень. Великих підприємств - близько 20, інші — невеликі пивзаводи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей українці витрачають на алкоголь

Україна повністю забезпечує власне виробництво солодом. Вирощує близько 3,5 млн т ячменю пивоварних сортів. Пиво продає у Білорусь, Молдову, Литву, Алжир, Ізраїль, Азербайджан, Китай.

Як заробити на порожніх бляшанках

Автор: vtorma.ua
  Пункти прийому вторсировини у середньому за 1 кг алюмінієвих бляшанок платять 15 грн.
Пункти прийому вторсировини у середньому за 1 кг алюмінієвих бляшанок платять 15 грн.

Пункти прийому вторсировини в середньому за 1 кг алюмінієвих бляшанок платять 15 грн. Це приблизно 65 банок. Один мішок з-під цукру може вмістити 4 кг бляшанок у пресованому вигляді. Алюміній не притягується магнітом. Якщо в партії, яку принесли на продаж, буде щось магнітитись, її можуть не прийняти.

У пляшці пива з 7-10% алкоголю нараховують 200-300 калорій. Це як у середній порції картоплі фрі з Макдональдсу або порції ванільного морозива.

Зараз ви читаєте новину «Перше пиво в бляшанках відкривали консервним ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути