четвер, 14 листопада 2019 11:45

Перегляд "зеленого" тарифу зіпсує репутацію України - ЄБРР

Перегляд "зеленого" тарифу зіпсує репутацію України - ЄБРР
Директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне: "Для налагодження ситуації на ринку електроенергії влада має спілкуватися з учасниками ринку". Фото: Економічна правда

Ретроспективний перегляд "зеленого" тарифу, ініційований головою Комітету ВР з питань енергетики, зіпсує репутацію України в очах іноземних інвесторів.

Про це заявив керівний директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне.

"Це будуть жахливі наслідки. Насамперед він зруйнує систему опціонів, що забезпечує справедливість стосовно інвестицій, але важливіше інше – зіпсована репутація України як місця для інвестицій, для іноземних інвесторів, а їх у вас не так багато", – заявив Патроне.

Він також акцентував на тому, що для налагодження ситуації на ринку електроенергії влада має спілкуватися з учасниками ринку, а не використовувати як інструмент заходи ретроспективної зміни законодавства.

"Діалог про вирішення проблеми на ринку електроенергії потрібен, але він мусить бути дуже конструктивним і на добровільній основі, а влада не має ухвалювати ніяких ретроспективних заходів", – вважає Патроне.

Нагадаємо, раніше посол Норвегії в Україні Уле Хорпестад заявив, що для інвесторів стабільні умови для інвестицій – це фундаментальне питання, і вони негативно відреагують на ретроспективний перегляд "зеленого" тарифу.

Зараз ви читаєте новину «Перегляд "зеленого" тарифу зіпсує репутацію України - ЄБРР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути