пʼятниця, 18 вересня 2020 13:19

"Пакунок малюка" чи гроші: батькам дозволять обирати

"Пакунок малюка" чи гроші: батькам дозволять обирати
У батьків буде можливість вибору: або "пакунок" на платформі, або картка з коштами. Фото: unsplash

Батькам дозволять обирати або "пакунок малюка" в натуральній формі на інтернет-платформі, або монетизовану допомогу на картку.

"На зустрічі з українськими виробниками, які беруть участь у проєкті "пакунок малюка", запропонували, щоб всі вони приєдналися до платформи, де збиратимуть ці товари. Таким чином, у батьків буде можливість вибору: або "пакунок" на платформі, або картка з коштами", – сказав заступник міністра соціальної політики Борис Лебедцов.

Він прокоментував заяву партії "Слуга народу", в якій стверджується, що ідея з монетизацією "пакунка малюка" себе не виправдала, пише "Finance.ua".

"Для того щоб говорити, працює постанова чи ні, має пройти певний час. Це пілотний проєкт, який розпочав свою роботу 1 вересня", – заявив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші замість бебі-боксів або Сім кіл пекла для батьків

Також Лебедцов зазначив, що у міністерства є застереження щодо ухваленого парламентом у першому читанні законопроєкту.

"У нас є якісь застереження, кілька депутатів їх підтримали. Можливо, якраз буде і та, і та програма працювати. І залишиться фінансова підтримка на картку, і, можливо, буде в майбутньому "пакунок малюка", – додав він.

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за повернення сім'ям новонароджених одноразової допомоги "пакунок малюка". Відповідний законопроєкт підтримали 316 депутатів. Тепер його готуватимуть до другого читання.

Зараз ви читаєте новину «"Пакунок малюка" чи гроші: батькам дозволять обирати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути